A növényi tejek teljes értékű tejhelyettesítők. A növényi tejszínek általában édesítőszer hozzáadása nélkül készült, sűrű növényi krémek.  A Sojade bio szója dresszing kiválóan alkalmazható főzőtejszín helyettesítésére.

Koleszterinmentes, növényi fehérjében gazdag alternatíva.

A Sojade bio szója joghurtjai nem tartalmaznak mesterséges összetevőket. A növényi joghurt zsírtartalma könnyebben emészthető, mint annak állati megfelelője, és élettanilag nagyon kedvező hatású bifidus és acidophilus baktérium kultúrákat tartalmaz.

Az ízek terén sem okoznak csalódást a Sojade joghurtok. Válogathatunk az ananászos, barackos-guavás, banános, epres, fekete ribizlis-vörösáfonyás, bodza-őszibarackos, málna-maracujás, mangós-barackos,szilvás, vaníliás, citromos, zöldalma-gránátalmás verziók közül. De nem csak gyümölcsös, natúr változatban is kapható sojade joghurt, ami ízvilágában félúton van a tejföl és a joghurt között, viszont eredetileg tejfölös receptekhez kiválóan alkalmazható.